В’єтнамці планують відкрити виробництво кави та сиру.

 

Представники в’єтнамської делегації, які відвідали з візитом Тернопілля, заявили про зацікавленість в інвестиційному проекті з виробництва на території області кави, а також про купівлю частини Бучацького маслосирзаводу. Про це розповів голова ТОДА Степн Барна, інформує прес-служба адміністрації.

 

Під час зустрічі керівництва обласної ОДА з Надзвичайним та Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні  паном Нгуєн Мінь Чі сторони домовились про проведення на Тернопіллі спільного українсько-в’єтнамського форуму для представників бізнесу з обох країн.

 

Степан Барна також повідомив, що пресдтавники в’єтнамської делегації зацікавлені у реалізації інвестиційного проекту з будівництва підприємства з виробництва кави у Тернопільській області.  Окрім цього, під час перемовного процесу досягнуто домовленість про придбання Бучацького маслосирзаводу у співвідношенні 50/50 українською та в’єтнамською сторонами. В подальшому продукцію планується експортувати у В’єтнам.

 

«Наше завдання – усунення перешкод. Я запевняю, що усі перешкоди на рівні області вже зняті. Більше того, ми готові сприяти інвксторам на рівні уряду», - запевнив Степан Барна.

 

Окрім того, за словами Степана Барни, Тернопілля експортуватиме у В’єтнам яблука: область відвідав підприємець з провінції Донг Най, який зацікавлений у співпраці з постачання фруктів у В’єтнам і до кінця листопада буде відправлено першу партію яблук на суму $200 тис.

 

Ще з 2001 року діє Рамкова угода про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Народним Комітетом провінції Донг Най Соціалістичної Республіки В’єтнам.
У рамках існуючої угоди побудовано 3 фабрики в’єтнамською компанією  VIDONA  у м. Тернополі. Це - виготовлення макаронних виробів; виробництво спортивного взуття; виробництво верхнього одягу.

 

У рамках угоди до В’єтнаму з області експортувалась деревина та вироби з деревини, а основу імпорту (93,0%) з В’єтнаму склали кава, чай, прянощі.

03.11.2016