Затримали групу осіб, які вимагали хабар за роботу в НАБУ.

 

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро викрило групу з трьох осіб, котрі за винагороду розміром у $10 тис. обіцяли кандидату на посаду детектива бюро сприяння у працевлаштуванні.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Зловмисників затримали в момент отримання частини неправомірної вигоди – $4 тис. Один із них видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи псевдопосвідчення працівника бюро.

 

Бюро розпочало операцію після того, як у вересні 2016 року до НАБУ звернувся один із кандидатів на посаду детектива з заявою про вимагання коштів за працевлаштування. Управління внутрішнього контролю НАБУ відкрило кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу: "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

 

Під час обшуку в машині зловмисників виявили десяток резюме осіб, яким пропонувалося працевлаштування в інших правоохоронних органах, а також документ (посвідчення) члена однієї з громадських організацій із співзвучною з НАБУ назвою. "Саме такі документи використовували зловмисники, аби переконати кандидатів на посади у тому, що вони буцімто можуть вплинути на рішення конкурсної комісії", – прокоментували у прес-службі відомства.

 

Шахраїв затримали.

 

02.11.2016