Міносвіти відкликало посібник "Сімейні цінності".

 

Міністерство освіти і науки України скасувало позитивний висновок науково-методичної комісії для навчально-методичного посібника до навчальної програми "Сімейні цінності".

 

МОН надіслало відповідний лист обласним департаментам освіти та інститутам післядипломної педагогічної освіти.

 

"Програма курсу, всі методичні посібники та робочі зошити, які йдуть разом з нею, будуть відправлені на повторний розгляд комісії", – поінформувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, згідно з повідомленням прес-служби МОН.

 

Міністр зазначила, що позаяк виявлення дискримінаційних норм у навчально-методичній літературі набуло масового характеру, управлінцям слід застосовувати системні рішення. Відтак, МОН підготує наказ про підвищення якості відповідної літератури. "Справа не в тому, у скількох школах викладається цей факультативний курс, адже навіть якщо в одній школі може вивчатися курс с таким дискримінаційним текстом, то це – вже проблема", – додала міністр.

 

Гриневич пообіцяла у найближчий час переглянути всі навчально-методичні посібники, що були надруковані за останні п'ять років – всі, котрі мають грифи міністерства. Як зазначила пані міністр, МОН не здатне перечитати всі підручники та посібники, і саме для того існують відповідні комісії, які схвалюють програми та навчально-методичні матеріали.

 

Лілія Гриневич закликала підвищити персональну відповідальність експертів та рецензентів, які дають позитивні висновки до навчальних програм, факультативних курсів та навчально-методичної літератури.

 

01.11.2016