Працівники перинатального центру їдуть до Верховної Ради.

 

Учора, 27 жовтня, ініціативна група медпрацівників Львівського обласного перинатального центру зустрілася з в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун. І хоча зустріч, за словами медиків, була позитивною, вони все ж планують 4 листопада поїхати до столиці на засідання парламенту, де має бути година запитань до уряду, інформує Львівська газета.

 

Зустріч була позитивною. Очільниця МОЗ розуміє проблему, пообіцяла усіляко допомогти її розв’язати. Окрім державних коштів, планує залучати і спонсорські», – зазначив один з учасників зустрічі.

 

Як повідомляв Z, у проекті бюджету на 2017 рік коштів на завершення реконструкції перинатального центру не закладено. Кабмін має внести це правкою в документ, що зроблена після першого читання. Учора нардеп від Львівщини Оксана Юринець заявила, що якщо такі видатки не будуть передбачені, вона та її колеги не голосуватимуть за кошторис.

 

Аби депутати Верховної Ради та члени уряду не забули про обіцянки, медпрацівники Львівського обласного перинатального центру 4 листопада планують про них нагадати. Вони зберуться під стінами Верховної Ради, аби отримати від влади чітку відповідь: коли вона збирається завершити реконструкцію перинатального центру.

 

Перинатальний центр закрили на реконструкцію ще в 2013 році. Відтоді його працівники залишаються фактично без роботи.

28.10.2016