Галицьке лобі в парламенті міцнішає.

 

У Верховній Раді України створено міжфракційні об’єднання «Львівщина», «Тернопільщина» та «Друзі Івано-Франківська». Про це оголосив сьогодні під час засідання парламенту перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

 

 

Як інформує видання «Терміново новини», до об’єднання «Тернопільщина» увійшли Ігор Василів, Іван Калаур, Людмила Марченко, Володимир Гевко, Андрій Богданець, Святослав Юраш (фракція «Слуга народу»), Іван Чайківський і Тарас Батенко (депутатська група «За майбутнє»), Микола Люшняк (позафракційний), Степан Кубів і Олег Синютка («Європейська солідарність»).

 

«Історично склалося, що соціумний зріз та інтереси населення західної території України у певному виразі відрізняються від стилю життя громадян центру та сходу, а саме: чітко виражена історична автентичність, нерозривний зв’язок повсякдення з традиціями, віруваннями, релігії», – йдеться у заяві від депутатів Голові ВРУ Дмитру Разумкову.

 

 

 

Збори депутатів від Львівщини щодо створення у Верховній Раді України міжфракційного об’єднання «Львівщина» провели в четвер, 12 вересня, – повідомляє «Дивись.info». До об’єднання увійшли 26 народних депутатів, а співголовами стали Олег Синютка, Тарас Батенко, Галина Васильченко, Ростислав Тістик, Михайло Цимбалюк. Депутати визначили, що їхнім основним завданням буде відстоювання інтересів громад Львівщини, виконання бюджету, тож активно включились у процес формування бюджету на 2020 рік.

 

 

Також сьогодні було оголошено про створення міжфранкційного об’єднання «Друзі Івано-Франківська». Його головою стала народна депутатка від Івано-Франківщини Оксана Савчук (членкиня політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода»). Як повідомила пані Савчук на своїй fb-сторінці, до об'єднання ввійшло ще 14 народних депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах і за партійними списками. Своїм завданням учасники об'єднання називають лобіювання інтересів Івано-Франківська на всіх можливих рівнях.

 

18.09.2019