Посли G7 застерегли Порошенка від послаблення антикорупційних механізмів.

 

Посли країн "Великої сімки" в Україні застерегли президента Петра Порошенка від кроків, котрі можуть загрожувати попереднім зусиллям у боротьбі з корупцією, зокрема законодавчих ініціатив, спрямованих на послаблення системи електронного декларування.

 

Про це йдеться у листі дипломатів G7 та голови представництва Європейського Союзу в Україні Г'ю Мінгареллі, датованому 25 жовтня, інформує "Європейська правда".

 

"Ми спостерігаємо, що протягом останніх тижнів кілька законодавчих ініціатив несуть загрозу цій важливій антикорупційній системі [електронних декларацій] та реформам із порядку денного", – йдеться у зверненні.

 

"Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо розслідування та ведення справ щодо корупції високого рівня", – зазначають посли.

 

Дипломати висловили свою стурбованість щодо технічних збоїв у системі електронних декларацій та закликали зробити всі необхідні кроки, щоб виправити недоліки. Посли зазначили, що повна незалежність від політичного втручання має пріоритетне значення для інституцій у боротьбі проти корупції.

 

28.10.2016