Посол США оглянула пам'ятку, що реставруватимуть за американські гроші.

 

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович прибула до Львова з робочим візитом, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

«Я багато років не була у Львові, і зараз бачу, що він дуже стрімко розвивається. Буду тут ще кілька днів, тож матиму час, щоб прогулятися львівськими вуличками», – зазначила посол.

 

Вона разом із представниками міськради обговорила політичну та економічну ситуацію у Львові, питання децентралізації в країні, розвиток сфер ІТ і туризму, а також поділилися досвідом у питанні громадської безпеки та формування структури міст.

 

Після зустрічі Марі Йованович оглянула Чорну камяницю, що на пл. Ринок, 4, і що на її реставрацію Львівський історичний музей отримає ґрант від Посольського фонду США збереження культурної спадщини. Йдеться про $275 тис., ще $29 тис. є внеском музею. Роботу над проектом офіційно почали 12 вересня. Реставрацію розраховано на три роки, проект здійснюватимуть у співпраці з кафедрою реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури Львівської політехніки. Чорна кам'яниця є пам'яткою архітектури епохи Ренесансу, яка входить до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

27.10.2016