Клімкін відбув візит до Нідерландів на тему Угоди про асоціацію.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Нідерланди завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію у спосіб, який би був прийнятним для усіх сторін – України, Нідерландів та ЄС.

 

Про це йшлося на переговорах Клімкіна з голландськими політиками та посадовцями під час його візиту до Нідерландів, інформує прес-служба МЗС.

 

Міністр наголосив на неможливості внесення змін до тексту угоди, вже ратифікованої Україною та 27 державами-членами ЄС, а також Європарламентом.

 

Голова МЗС зазначив, що Угода про асоціацію є дієвою платформою не тільки для поглиблення відносин між Україною та ЄС, українсько-нідерландської двосторонньої співпраці, а й зміцнення на континенті базових європейських цінностей, завдяки яким європейська спільнота досягла економічної могутності, миру та процвітання. Крім того, Угода має виняткове значення для України як основа для впровадження системних реформ, побудови нової демократичної держави.

 

Під час візиту Клімкін зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів Бертом Кундерсом, президентом верхньої палати парламенту Анкі Брукерс-Кноль, лідером партії та фракції у нижній палаті парламенту Нідерландів "Християнсько-демократичний заклик" (CDA) Сибрандом Бумою, депутатом нижньої палати партії "Демократи 66" (D66) Шурдом Шурдсмою.

 

27.10.2016