У міських лікарнях з’явиться відеоспостереження.

 

У Тернополі в приймальнях лікарень встановлять камери відеоспостереження. Записи з них зберігатимуться на закритому сервері, доступ до якого зможуть в разі потреби отримати правоохоронці або профільні чиновники.

 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив депутат Тернопільської міської ради, ініціатор нововведення Андрій Шкула.

 

«В лікарнях будуть камери. Радий бути причетним до якісних змін в місті. Депутати, нагадаю, підтримали мій запит щодо встановлення камер відеоспостереження в приймально-діагностичних віддленнях медзакладів міста.

 

Бюджетна комісія знайшла можливість профінансувати. Тож якісним камерам, які стежитимуть за якістю послуг, захищатимуть пацієнтів та медиків бути.

 

Одразу скажу: ніяких конфіденційних речей камери не порушують - запис, по задуму, відбувається на закритий сервер. Доступ, в разі потреби, отримають правоохоронці, профільні чиновники ТМР, депутати. Причин такої ініціативи, з мого боку, декілька. Всі вони пов’язані зі смертю тернополян чи то в медзакладах, чи то за їх межами.

 

Наприклад: чи правильно надавали допомогу чи вірно здійснювали діагностику/огляд, сам пішов пацієнт з лікарні чи його змусили, відмовили людині чи вона сама відмовилась, порушували лікарі/пацієнти закон і правила чи не порушували. Все це зможемо аналізувати. Крім того, камери, впевнений, дисциплінують. Дякую депутатському корпусу за підтримку», – написав Андрій Шкула.

 

Як повідомляв Z, у тернопільських лікарнях активісти контролюватимуть обіг благодійних внесків.

24.10.2016