Активісти взялись за контроль «благодійних внесків» у лікарнях міста.

 

У Тернополі розпочав роботу центр громадського контролю «Дій». Першим проектом активістів стало встановлення прозорості при використанні благодійних внесків у медичних закладах міста, інформує Терен.

 

За словами акивістів, фінансування медзакладів з держбюджету не вистачає, тому у лікарнях знайшли інші методи грошових надходжень – благодійні внески. Проте дуже часто виникає питання, чи насправді ці гроші використовують за призначенням.

 

Для початку, кажуть активісти, укладено угоди про встановлення терміналів для благодійних внесків, аби обмежити обіг готівки між пацієнтами та лікарями. Зараз 7 терміналів встановлені у головних корпусах лікарень, щодо яких надходило найбільше звернень від пацієнтів про благодійні внески.

 

Також центр «Дій» звернувся до міського управління охорони здоров’я з тим, аби при медзакладах створювали благодійні фонди, що звітуватимуть про обіг коштів. Наразі такий договір укладений з 2 міською лікарнею.

 

Активісти сподіваються, що найближчим часом їм вдасться укласти подібні домовленості і з іншими медичними закладами міста.

18.10.2016