У Росії засудили бійця "Айдару" за збут наркотиків.

 

Суд Ставропольського району Тольятті засудив колишнього бійця батальйону "Айдар" Дениса Сіроуса (позивний "Аватар") до 15 років позбавлення волі за торгівлю наркотиками.

 

Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

 

Згідно з версією слідства, Сіроус прибув у Тольятті з батьківщини, і організував збут синтетичних наркотиків, привезених із України. На початку 2016 року його затримали із партією наркотиків вагою 440 г, а пізніше на квартирі у Самарі виявили ще 500 г наркотичних речовин.

 

Дениса Сіроуса етапували до колонії; він попросив утримувати його в камері на одну особу, адже боїться за своє життя через негативне ставлення росіян до "Айдару".

 

Український правозахисник Марія Томак вказує на те, що Денис Сіроус був кулеметником у групі Ігоря Радченка (прізвисько "Рубєж") – скандальному загоні у складі "Айдару". Радченко перебував під арештом у справі про створення злочинної організації – однак влітку його звільнили з-під варти на поруку кількох народних депутатів.

 

Прізвище Сіроуса також лунало у справі Дмитра Шабрацького – бійця "Айдару", котрий загинув за нез'ясованих обставин весною 2015 року на базі батальйону. (Згідно з офіційною версією слідства, Шабрацький наклав на себе руки, застрелившись автоматною чергою та застосувавши гранату. Правоохоронці відмовилися розслідувати справу за статтею про вбивство, не зважаючи на те, що людина не могла завдати собі таких травм самотужки). За словами Марії Томак, Денис Сіроус був сусідом Шабрацького по кімнаті й перебував у приміщенні того ж ранку, коли Дмитра вбили.

 

24.10.2016