Депутати змінили програму захисту інтересів учасників АТО.

 

Учора, 20 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за програму про захист інтересів учасників антитерористичної операції, розроблену для вирішення матеріально-побутових проблем учасників АТО та членів їх сімей, із врахуванням прав на безоплатне отримання земельних ділянок. Програму з правками підтримали 49 депутатів, інформує Львівська газета.

 

«На відміну від першого варіанта програми, за який проголосували у квітні цього року, ми змінили черговість у програмі, поставивши на перше місце сиріт, які брали участь в АТО і які не мають куди повернутися. У другій черзі – сім’ї загиблих, і в третій – учасники АТО, які стали інвалідами 1 або 2 групи.

 

Комісія, яка працювала над цією програмою, прийняла рішення розглянути надання або земельної ділянки, або коштів у першу чергу тим, хто нічого не отримував – ні жодної земельної ділянки, ні жодних коштів, ні квартир від держави. Найважливішим у тому, кому першим можемо щось запропонувати, є хвилі мобілізації, і пропонуємо почати з першої», – розповіла керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

 

Під час депутатського обговорення програми, були внесені і проголосовані певні правки у цій програмі. За потреби, правки вноситимуть і надалі, щоб учасники АТО отримали від міста належну допомогу.

21.10.2016