Марина Порошенко поспілкувалась з дітьми, вчителями та станцювала полонез.

 

У рамках робочого візиту в Івано-Франківську область дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у «IV Мальтійському приятельському балу для людей з інвалідністю», який організовано Мальтійською Службою Допомоги, інформує прес-слуба Івано-Франківської облдержадміністрації.

 

На святковому вечорі були понад півсотні пар на інвалідних візках і волонтерів з Івано-Франківщини, Львова та Києва.

 

Разом із учасниками балу Марина Порошенко відкрила урочистий вечір виконанням полонезу. Також гості танцювали вальс, мазурку, польку, тощо. Ще у програмі вечора були різноманітні майстер-класи й танцювальні ігри.

 

«Незважаючи на обмежені рухові можливості, ці люди намагаються жити повноцінним різностороннім життям: щодня підтверджують свою волю до життя, здобувають освіту, працюють, створюють сім’ї, подорожують, займаються спортом, зростають культурно і духовно. Наші учасники вже вкотре демонструють, що танцювати так, щоб перехоплювало подих, можна навіть на інвалідних візках», – каже керівник Мальтійської Служби Допомоги в Івано-Франківську Роман Яручик.



Марина Порошенко на Мальтійському балу в Івано-Франківську. Фото: ОДА

 

Дружина Глави держави звернула увагу присутніх на те, що цього року Україна відзначає 25 років своєї незалежності.

 

«Ми – молода країна, але маємо великий потенціал, надзвичайну силу духу та жагу до перемог. І саме це яскраво довели українські паралімпійці у Ріо-де-Жанейро. Впевнена: попереду у нас буде ще не одна перемога!», – наголосила Марина Порошенко.

 

Також учора Марина Порошенка відвідала одну зі шкіл Івано-Франківська з інклюзивною освітою, де поспілкувалась з педагогічним колективом і разом з дітьми, чиї батьки захищають Україну на Сході, зробила записи в Книзі миру. Окрім того, дружина президента провела для дітей урок, на якому робили паперових птахів.

 

Мальтійська Служба Допомоги (МСД) – це представництво Мальтійського Ордену – Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти, який працює під гаслом «Збереження віри й допомога потребуючим». МСД розпочала свою роботу в Україні у 1990 році. Серед основних напрямків діяльності – релігійно-церковна, освітньо-виховна та культурна. Особливу увагу організація приділяє соціалізації людей з інвалідністю.

21.10.2016