Антикорупційна аґенція погодилася вдосконалити форму декларацій.

 

Національна аґенція з питань запобігання корупції спільно з Міністерством юстиції у найближчі дні затвердять зміни до форми декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

Про це йдеться у повідомленні НАЗК за підсумками міжвідомчої наради, в якій брали участь народні депутати, представники ГПУ, НАБУ, МВС, Нацполіції, Мін'юсту, Держспецзв'язку, Антикорупційної прокуратури та експерти громадських організацій.

 

Проект змін до форми декларацій розроблятиметься спільно учасниками дискусії. "З метою усунення всіх критичних аспектів подання електронних декларацій у найкоротші терміни буде здійснено технічне коригування форми е-декларації", – поінформували в Антикорупційній аґенції.

 

На нараді експерти проаналізували проблеми з технічними вимогами форми декларації й оцінили відповідності нинішньої форми до вимог законодавства. Зокрема, учасники висловили претензії з приводу деяких полів декларації. Також ішлося про можливість впливу недоліків системи на перспективу притягнення декларантів до кримінальної відповідальності.

 

НАЗК нагадує, що для суб'єктів декларування, котрі займають відповідальне та особливо відповідальне становище у державі, останнім днем подання декларації за минулий рік є 30 жовтня 2016 року.

 

19.10.2016