Близько 30-ти працівників ВАТ «Пресмаш» сьогодні, 19 жовтня, вийшли на пікет до Івано-Франківської обласної ради з вимогою виплатити їм заборговану за 20 місяців зарплату, інформує Курс.

 

«Якщо не буде прийнятий план санації підприємства і працівникам не повернуть борги із зарплати, буде оголошений безстроковий страйк», – сказав голова страйкового комітету ВАТ «Пресмаш» Віктор Карабет.

 

1 жовтня 2015 року завод був оголошений неплатоспроможним і розпочався процес банкрутстсва. Господарський суд Івано-Франківської області порушив провадження про банкрутство ВАТ «Пресмаш». За цей час зі 180 працівників на роботі залишились 76. Людям не виплатили 20 зарплат – без урахування вересневої, заборгованість із зарплати становить 3 млн 342 тис. грн.

 

Люди, які вийшли на протест, скаржаться, що ані керівник заводу, ані арбітражний керуючий не зробили нічого, щоб вивести завод з кризи. 

 

«Загальний борг підприємства перед працівниками більш як 3 млн, перед податковою понад 10 млн грн. Ми стали заручниками процесу виплати зарплати: є 30 людей, які звільнилися і не отримали зарплату», – розповіла начальник юридичного відділу ВАТ «Пресмаш», представник трудового колективу у суді щодо процедури санації Оксана Соболик. 

 

Вона додала, що підприємство має майно, що можна продати з тим, щоби виплатити заробітну плату працівникам, але голова комітету кредиторів і влада чомусь у цьому не зацікавлені. 

 

«Ми хочемо, щоби нас почули і не дали ліквідувати завод. Бо якщо заборгованість зросте до 30-40 млн, то роботу вже не відновимо», – зазначила юрист.

 

«Просимо втрутитися у вирішення даної ситуації для прискорення виплати нам заробітної плати та відрахувань до бюджету», – лист, у якому викладена ситуація із банкрутством ВАТ «Пресмаш», із підписами його працівників представники страйкового комітету підприємства розіслали в усі органи влади міста й області.

19.10.2016