Коломияни під проводом нардепів Ляшка увірвались в кабінети міської влади з вимогами звільнень.

 

13 жовтня в Коломиї відбулось віче, організоване тренерами й батьками учнів спортивної школи №1, які виступають проти реорганізації закладу, запланованого міською владою. Після віче та виступів нардепів від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та Юрія Тимошенка, люди на чолі з обранцями увірвались в Ратушу на пошуки міського голови Ігоря Слюзара. Про це пише "Дзеркало Коломиї".

 

Ігореві Слюзару учасники віче хотіли передати свої вимоги, проте керівника ради на місці не було. Це розлютило протестувальників, підбурених виступами нардепів, і вони вирішили зірвати злість на секретареві міськради Любомирі Жупанському. Секретаря нардеп Ігор Мосійчук кілька разів хапав за піджак, розмова була надто емоційною, а люди вимагали від Любомира Жупанського написати заяву на звільнення та звинуватили його в тиску на їхню спортивну школу через особистий конфлікт з її тренером.

 

Любомир Жупанський все заперечив і категорично відмовився писати заяву.

 

У підсумку вимоги протестувальників були оформлені у резолюцію про те, що міська влада повинна перестати тиснути на колектив ДЮСШ №1 та залишити її у тій юридичній формі, в якій школа існує і зараз.

 

В іншому випадку, Любомир Жупанський повинен написати заяву про складення з себе депутатських повноважень. Крім цього, народні обранці взяли на себе зобов’язання провести одне із засідань Антикорупційного комітету Верховної Ради у Коломиї.

 

14.10.2016