Сьогодні суд розгляне апеляцію хабарника з ФДМУ.

 

Сьогодні, 10 жовтня, о 13:30 в апеляційному суді Івано-Франківщини відбудеться розгляд заяви у справі Зіновія Жовніра, керівника Фонду держмайна в області, щодо оскарження обраного йому запобіжного заходу, інформує Стик.

 

Як повідомляв Z, Зіновій Жовнір підозрюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (вимагання хабара службовою особою).

 

5 жовтня Івано-Франківський міський суд вирішив задовільнити клопотання сторони обвинувачення та визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Врахувавши розмір хабара, який за матеріалами справи вимагав посадовець, та чинні норми законодавства, Івано-Франківським міським судом розмір грошової застави для підозрюваного було визначено у межах 2903 розмірів мінімальної заробітної плати в сумі 4 00 334 (чотири мільйони триста тридцять чотири) гривні.

 

Водночас екс-керівник «Правого сектору» області Василь Абрамів заявив, що володіє інформацією про те, що апеляційний суд Івано-Франківської області може суттєво зменшити розмір застави або ж випустити Зіновія Жовніра під домашній арешт.

 

Сам посадовець своєї провини не визнає і каже, що його підставили.

10.10.2016