Дипломат РФ усе-таки прийшов до МЗС для отримання ноти протесту.

 

Міністерство закордонних справ України передало першому секретарю посольства Росії в Україні Івану Заворіну ноту протесту у зв’язку з незаконним затриманням на території Росії українського журналіста Романа Сущенка.

 

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС на своїй сторінці у Facebook.

 

"У департаменті консульської служби МЗС України відбулась зустріч з першим секретарем з консульських питань Посольства РФ в Україні І.І.Заворіним. Російському дипломату було висловлено занепокоєння у зв’язку з ненаданням всупереч положенням Віденської конвенції про консульські зносини та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією дозволу на зустріч консульської посадової особи України з незаконно затриманим на території Росії українським журналістом Романом Сущенком та ігноруванням російською стороною численних звернень посольства України в РФ з цього приводу", – повідомили в МЗС.

 

Міністерство закордонних справ викликало консула Росії для розмови ще в четвер, проте посольство РФ з запізненням відреаґувало на дипломатичний запит.

 

Тим часом міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час "години уряду" в українському парламенті висловив сподівання, що найближчим часом дипломатів допустять до Сущенка. Клімкін зазначив, що “із самого моменту арешту Романа ми, задіюючи наших друзів і партнерів із Мінінформполітики, задіюючи, звичайно, і світові медіа й неурядові організації, намагаємось отримати консульський доступ до Романа, який гарантований відповідними міжнародно-правовими документами” – однак Росія "вчергове не надає такого доступу”. “Ми намагаємось отримати його і сподіваємось, що це відбудеться найближчим часом”, – цитує міністра аґенція УНІАН.

 

07.10.2016