АТОвці передумали судитись з Марцінківим.

 

Сьогодні, 7 жовтня, в івано-франківському міському суді мало відбутись засідання з розгляду позову учасників АТО проти міського голови Руслана Марцінківа та міської ради. Проте представник міського голови на засідання не з’явився, хоч і був попереджений заздалегідь, тож суд вирішив перенести засідання.

 

Коли перерву вже оголосили, голова «Спілки добровольців АТО Прикарпаття» Василь Андріїв заявив, що хоче відкликати позов, інформує Репортер.

 

Івано-франківські добровольці подали до суду на міського голову Руслана Марцінківа, який звинуватив їх у рейдерстві та рекеті. У заяві йдеться, що 14 липня на зустрічі міський голова ображав учасників АТО та голову «Спілки добровольців АТО Прикарпаття» Василя Андріїва.

 

Сьогодні на засідання не прийшов представник Руслана Марцінківа – адвокат Михайло Жиляк, тож суддя Людмила Мелещенко винесла ухвалу про оголошення перерви до 21 жовтня.

 

Після цього Василь Андріїв заявив, що оскільки Руслан Марцінків вибачився перед АТОвцями, то він подає заяву про залишення справи без розгляду. Суддя заявила, що мікрофони уже виключені, оголошено перерву, тому заяву доведеться подати через канцелярію, і засідання 21 числа відбудеться.

 

Василь Андріїв заявив, що така ж заява є за аналогічною справою за позовом міської асоціації учасників АТО.

 

У позовах «Про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди» до міського голови та міської ради АТОвці вимагали публічних вибачень та 100 тис. грн морального відшкодування, гроші обіцяли віддати на потреби бійців АТО та сімей загиблих. Першу заяву подала спілка добровольців, другу – громадська організація «Обласна спілка учасників АТО».

07.10.2016