Голову регіонального відділення ФДМУ заарештували на 2 місяці з можливістю внесення застави.

 

Учора, 5 жовтня, Івано-Франківський міський суд арештував на 60 днів керівника місцевого відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра, обвинуваченого у хабарництві, з можливістю внесення застави у сумі 4 млн 334 грн, інформує Радіо Свобода.

 

Під час судового засідання затриманому стало зле, йому викликали швидку допомогу.

 

Як повідомляв Z, Зіновія Жовніра затримали 4 жовтня в одному з міських парків під час отримання частини хабара – $20 тис., уся сума хабара, за словами правоохоронців, становить $150 тис.

 

Посадовця звинувачують у тому, що він створив корупційну схему з вимагання хабара і зменшення вартості єдиного майнового комплексу «Коломийська паперова фабрика» з 13 до 5 мільйонів гривень, за що вимагав винагороду.

 

Стаття, за якою відкрили кримінальне провадження (вимагання хабара посадовою особою), передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

 

У Фонді держмайна заявили про початок внутрішнього розслідування щодо затримання керівника регіонального відділення Фонду державного майна.

 

Водночас, пише Галка, сам Зіновій Жовнір вважжає, що його підставили.

 

«Цей об’єкт не підпорядковується мені – він є центрального апарату, я не можу вплинути ніяк. І ніхто не знає, де буде цей продаж проходити: у Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Львові чи Франківську – обирає комп’ютер. І чи туди потрапить одна заява, чи десять також ніхто не знає. Яку б я міг мати із кимось вигоду в тому? Що мені, за хороші очі гроші давати?

 

Сиджу і думаю, ви знаєте, скільки до мене приходило людей, скільки разів мені цифри малювали? Я їх всіх виганяв до одного. Мене у Франківську знає добре прокуратура, Служба безпеки, і я казав – хай знайдуть щось одне, коли я відійшов від закону хоч раз за 4 з половиною роки.

 

Але цей об’єкт «дають» мені, а що я з ним маю? Просто треба було мене підставити, і я знаю, хто це робить. Всі знають, а не тільки я. Якщо чесно сказати, будь-хто з людей, які сидять за моєю спиною, знають.

 

Я вам кажу, у мене серце розривається, як ту несправедливість бачу», – прокоментував ситуацію Зіновій Жовнір.

06.10.2016