ЦВК достроково припинила повноваження обласної виборчої комісії.

 

Учора, 4 жовтня, ЦВК ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень усього складу Івано-Франківської обласної виборчої комісії, інформують Вікна.

 

Таке рішення було ухвалене після розгляду звернення представника кандидата в депутати Івано-Франківської облради  Тараса Жарського, що надійшло ще в серпні.

 

Тоді, ідеться у звернення, обласна ЦВК відмовилась реєструвати депутатом Марію Ткачук замість С. Коцюра, чиї повноваження були припинені достроково ще 13 грудня минулого року.

 

Серпневе звернення було другим, перше Тарас Жарський подав ще в червні.
Тоді Центральна виборча комісія листом від 7 липня 2016 року звернулася до Івано-Франківської обласної виборчої комісії з проханням надіслати копію відповідного рішення. Однак таке рішення до Комісії не надійшло.

 

Натомість 12 вересня 2016 року до Комісії надійшли копії протоколів 4-х засідань Івано-Франківської обласної виборчої комісії, з яких зрозуміло, що питання про реєстрацію Марії Ткачук депутатом Івано-Франківської обласної ради виносилося на розгляд комісії, проте відповідного рішення прийнято не було.

 

16 вересня ЦВК зобов’язала обласну комісію вирішити це питання до 23 вересня. Але лише 27 вересня ОВК зібралась знову, розглянула це питання і не ухвалила жодного рішення.

 

«Невирішення Івано-Франківською обласною виборчою комісією питання стосовно визнання обраною та реєстрації Ткачук М.М. депутатом Івано-Франківської обласної ради свідчить про невиконання цією територіальною виборчою комісією постанови Центральної виборчої комісії від 16 вересня 2016 року № 393 та вказує на порушення нею частини четвертої статті 19, частини сімнадцятої статті 27 Закону та частини першої статті 13 Закону України “Про Центральну виборчу комісію», — йдеться у постанові ЦВК.

 

У зв’язку з грубим порушенням повноваження ОВК достроково припинені.

05.10.2016