Бійці АТО, які протестували під Ратушею, виторгували у Садового по 100 тис.

 

Сьогодні, 4 жовтня, Львівська міська рада ухвалила рішення про забезпечення учасників АТО землею, повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook міський голова Андрій Садовий.

 

За відповідну ухвалу проголосували 53 депутати.

 

«Такий варіант компромісу з учасниками АТО – львів’янами:

- місто закладає на наступні 4 роки (2017-2020) 400 млн гривень на матеріальну допомогу учасникам АТО. Це означає виплату 100 тисяч гривень кожному бійцю. Ми гарантуємо ці кошти в місцевому бюджеті, але сподіваємось, що держава прийме свою програму на національному рівні та долучиться фінансово.

- місто сприяє отриманню учасниками АТО земельних ділянок поза межами міста (військові повинні зробити вибір – або така ділянка, або грошова компенсація).

- місто, як і раніше, гарантує отримання житла наступними категоріям – сім’ї загиблих на війні, важкопоранені, бійці-сироти», – пояснив Андрій Садовий.

 

Він наголосив, що на компенсацію зможуть претендувати лише реальні учасники АТО, а не «кількаденні візитери».

 

«Це кропітка робота з перевірки списків. Їх остаточно затверджуватиме комісія, куди входитимуть, в тому числі, учасники АТО», – сказав міський голова.

 

Як повідомляв Z, кількадесят учасників АТО протягом кількох тижнів протестували перед Ратушею з вимогою виділити їм у місті землю під забудову. Депутати запропонували 48 га землі, що належать Зимній Воді, сільська рада якої погодилась передати ділянку містові. Проте бійці назвали цю ухвалу «нікчемною» і зірвали роботу сесії минулого тижня. Засідання продовжилось щойно сьогодні.

04.10.2016