Міськрада допоможе коштами на лікування керівника театра Леся Курбаса.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook, що Львівська міська рада візьме на себе частину фінансування лікування художнього керівника театру імені Леся Курбаса Володимира Кучинського, в якого діагностували гострий лейкоз.

 

«Театр Леся Курбаса – це явище в мистецькому житті міста, а Володимир Кучинський - його душа. Біда приходить тоді, коли її ніколи не чекаєш. У Володимира діагностували гострий лейкоз. Він вже перебуває на лікуванні в Ізраїлі. Є сподівання, що перший місячний курс інтенсивної терапії дасть можливість зупинити розвиток страшної хвороби. Вартість курсу - 61 648 дол. США. (повний курс - 175 000 дол.)
 

Львівська міська рада візьме на себе частину фінансування, але потрібною є допомога усіх небайдужих. Я закликаю долучитись до цієї справи усіх небайдужих львів’ян, підприємців і допомогти врятувати життя», – написав Андрій Садовий.

 

До збору коштів долучилась і галерея ARC by YMCA, інформує Zaxid.net. Від 1 жовтня вона скасувала усі планові виставки на жовтень та розпочала благодійний марафон зі збору коштів на лікування режисера.

 

У галереї формується експозиція творів мистецтва, які автори передадуть на аукціон-продаж.

 

Першу роботу надала ужгородська художниця Наталія Сіма. Також до виставки-продажу долучились Сергій Савченко, Микола Сологуб, Лев Скоп та Оля Дмитрів.

 

Як повідомляв Z, актори театру закликали усіх небайдужих допомогти у лікуванні Володимира Кучинського.

04.10.2016