Сьогодні, 3 жовтня, на ДТЕК Бурштинську ТЕС прибули перші вагони з вугіллям газової марки з Польщі, повідомили в прес-службі компанії. 

 

Імпортне паливо упродовж цього тижня також надійде на склад ДТЕК Добротвірської ТЕС. Суммарно, до кінця жовтня на ці станції заплановане постачання 100 тис. тонн газового вугілля з Польщі.

 

«Наші ТЕС працюють із підвищеним навантаженням уже 4-й місяць. З червня місяця ми включили додаткові потужності нашої генерації, щоб збалансувати енергосистему. Справа в тому, що в країні виник дефіцит генерувальних потужностей, який не було передбачено в прогнозному балансі міністерства енергетики. Тільки за третій квартал на ТЕС ДТЕК було вироблено електроенергії на 1,6 мільярда кВт-год більше, ніж торік. Це еквівалентно 1 млн т вугілля, яке спалили наші ТЕС для забезпечення додаткового навантаження», – прокоментував директор із комерційної діяльності підприємства Віталій Бутенко.

 

«Ми максимально намагаємося збільшити видобуток власного вугілля, збільшуємо постачання стороннього вугілля. Так, за вересень середньодобовий обсяг постачання вугілля на наші ТЕС становить приблизно 56 тисяч тонн. У червні, наприклад, обсяг постачання був на рівні орієнтовно 40 тисяч тонн», – додав він.

 

У компанії кажуть, що імпорт вугілля використають для формування страхового резерву палива на своїх ТЕС, що дозволить тепловій генерації компанії мати запас міцності з виробництва електроенергії на випадок додаткового навантаження.

 

Крім імпортного вугілля з Польщі, на ТЕС ДТЕК у жовтні-листопаді надійде 75 тис. тонн антрациту з ПАР.

 

Як повідомляв Z, раніше шахти ДП «Львіввугілля» скаржились на відсутність покупців на їхнє вугілля, проте за останні місяці ситуація змінилась – підприємству бракує видобутку, тому воно вимагає від держави гроші на модернізацію.

03.10.2016