Засідання сесії перенесли на завтра: депутати й АТОвці не порозумілись.

 

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило оголосив перерву у засіданні сесії ЛМР до 10 год. 30 вересня. Після блокування трибуни учасниками АТО та переговорів з робочою групою порозуміння так і не досягнуто, повідомили в прес-службі міськради.

 

Після оголошеної раніше перерви депутат Олена Пасевич запропонувала можливі покрокові шляхи вирішення ситуації, що склалася. Однак активісти заявили, що не погоджуються з пропозиціями.

 

Відтак, оголошено чергову перерву, за час якої робоча група має доопрацювати проект рішення щодо надання землі учасникам війни.

 

Разом з тим, депутати протягом двох тижнів планують напрацювати механізм забезпечення житлом учасників АТО, ідеться на їхньому інформаційному порталі.

 

«Нами проводиться робота і ми розуміємо, що сьогодні в нас на квартирній черзі перебуває 2200 учасників АТО. Ми прагнемо не зробити якесь певне точкове вирішення питань для перших 100, 300 чи 500 людей. Маємо запропонувати вирішення питання абсолютно для всіх хлопців, незалежно від того, чи вони сьогодні мають можливість бути присутніми тут, чи вони мають можливість і бажання у даний момент перебувати на Сході України, боронити цей кордон і давати нам можливість працювати», – зазначила Олена Пасевич, член міжфракційної групи з питань АТО.

 

Міжфракційна група поставила перед собою завдання за 2 тижні запропонувати програму, яка до 2020 року дозволить комплексно вирішити проблему абсолютно усіх учасників АТО, хто на сьогоднішній момент перебуває на квартирній черзі.

29.09.2016