Порошенко кличе парламент на позачергове засідання для звільнення суддів.

 

Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Верховної Ради із закликом скликати позачергове засідання парламенту для звільнення суддів.

 

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Ідеться про тих суддів, котрі припустилися порушення присяги, і щодо котрих уже внесено належні подання від Вищої ради юстиції, в тому числі й тих, які причетні до незаконних арештів "майданцівців".

 

"Не можна допустити, щоб ці судді й далі здійснювали судочинство від імені України", – закликав Порошенко.

 

Голова держави наполягає, аби депутати зібралися на позачергове засідання до 30 вересня – тобто до дня, коли вступлять у силу конституційні зміни щодо суддівства.

 

На тижні коаліція громадських організацій "Реанімаційний пакет реформ" закликала Верховну Раду негайно зібратися на позачергове засідання для звільнення суддів. "Якщо ці судді не будуть звільнені до набрання чинності змінами до Конституції України, то вони взагалі можуть уникнути будь-якої відповідальності. У змінах до Конституції відсутня така підстава звільнення як порушення присяги. Тому після 30 вересня звільнення суддів Майдану за такою підставою вже буде сумнівним, чим однозначно скористаються недоброчесні судді. І винною у звільненні цих суддів від покарання буде лише Верховна Рада", – зазначили у "РПР".

 

"Реанімаційний пакет реформ" нагадав, що на розгляд парламенту скерували понад 20 подань про звільнення за порушення присяги суддів, "які виносили неправосудні рішення у часи Майдану, а також суддів, які підлягають люстрації".

 

27.09.2016