БПП витіснив "Батьківщину" з керівництва облради.

 

Житомирська обласна рада обрала свої новим головою Володимира Ширму.

 

Як повідомляє видання Житомир.info, за обрання Ширми "маршалком" проголосувало 43 депутати (всього в облраді 64 депутати). Інших кандидатів на посаду не було.

 

До "підвищення" Ширма був першим заступником голови при Анжеліці Лабунсьій. Обирався на виборах від Блоку Петра Порошенка.

 

Посада голови облради звільнилася після того, як Лабунська подала заяву про відставку. Лідер місцевої "Батьківщини" пішла на такий крок у відповідь на реєстрацію депутатами пропозиції про дострокове припинення повноважень "маршалка". Автором пропозиції був депутат від "Самопомочі" Євген Жабокрицький.

 

"Офіційно заявляю, що розпочата проти мене та нашої політичної сили кампанія призвели фактично до блокування роботи обласної ради. Мною прийняте рішення про винесення даного питання в публічну площину, тобто в сесійній залі обласної ради. Я звертаюся до Житомирської обласної ради та громадськості області про складання мною повноважень голови обласної ради, та прошу прийняти відповідне рішення шляхом відкритого голосування", – заявила Лабунська.

 

Відставку голови облради підтримала і фракція ВО "Свобода". "На останніх сесіях ми бачили неодноразове порушення регламенту з боку голови обласної ради, випади у бік депутатів", – прокоментував голова фракції Сидір Кізін. При цім він нагадав, що раніше підтримав обрання Лабунської "спікером" облради.

 

Виглядає на те, що відставку Лабунської підтримала і Радикальна партія, адже внаслідок ротацій РПЛ отримала посаду першого заступника голови облради (котра дісталася Сергієві Крамаренку) – поруч із БПП (в особі голови Володимира Ширми) та "Свободою" ("звичайним" заступником голови став Максим Вілівчук).

 

Як писав "Z", у листопаді 2015 року Лабунську обрали головою обласної ради внаслідок успішних кулуарних переговорів "Батьківщини" із рештою депутатського корпусу. Голосування за "маршалка" було таємним, проте запас голосів, одержаних пані Анжелікою, міг визріти лише при консолідованому голосуванні "Батьківщини", "Свободи", УКРОПу, Радикальної партії та "Опозиційного блоку".

 

27.09.2016