Кремль звинуватив Україну в приховуванні інформації про рейс MH17.

Російське Міністерство оборони вважає, що українська сторона не надала міжнародній слідчій групі важливої інформації про обставини катастрофи лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines в Донецькій області 17 липня 2014 року.

 

 

«Українська сторона не випадково приховує інформацію, яка дозволила б встановити повну картину катастрофи. Рейс МН17 контролювався українськими радіолокаційними засобами, а також системою ППО, і перебував під управлінням українських диспетчерів», – заявив речник російського військового відомства Ігор Конашенков.

 

Конашенков стверджує, що наявність в районі катастрофи лайнера українських радіолокаційних станцій підтверджується даними російської радіоелектронної розвідки. При цьому, за його словами, українська сторона не передала інформацію з цих станцій міжнародній слідчій групі.

 

Конашенков стверджує, що Україна «маніпулює ходом розслідування катастрофи», аби завести розслідування на манівці.  

 

«Розслідування відтак йде хибним шляхом – від суперечливих даних про вражаючі елементи до неправильного визначення типу ракети і як наслідок – місця її запуску», – цитує речника Міноброни Росії телеканал НТВ.

 

Нагадаємо, що авіалайнер Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був підстрелений в зоні збройного конфлікту в Донецькій області України в липні 2014 року. Загинули 298 осіб. Встановлено, що літак був збитий ракетою з землі.

26.09.2016