Фірму Новинського обшукали у справі миколаївського суднобудівництва.

 

Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки України провели масові обшуки у рамках кримінального провадження щодо заволодіння майном ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод «Океан»" та доведення підприємства до банкрутства.

 

Як повідомила прес-служба ГПУ, обшуки були ініційовані на території Миколаївської, Київської, Дніпропетровської областей, а також за місцем розташування заводу "Океан". Загалом ідеться про 23 обшуки, до яких залучено 45 працівників прокуратури та 150 співробітників Служби безпеки.

 

"Внаслідок вказаних злочинних дій ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спричинено збитків на суму понад 1,5 млрд. грн.", – інформує прес-служба ГПУ.

 

Правоохоронці, зокрема, перевіряють на причетність до банкрутства службових осіб ПрАТ "Смарт-Холдинг" – контори, з котрої збагачується народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

 

Сам Новинський трактує ці обшуки як політичні репресії. "Вважаю такі дії фактом щонайгрубшого тиску на мене як представника опозиції. Владі не подобається, що я займаю активну політичну позицію критика", – зазначив Новинський на своїй сторінці у Facebook.

 

26.09.2016