Число важких злочинів в Україні зросло на 46%.

 

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що за останній час рівень злочинності в Україні зріс на 23%.

 

Про це Деканоїдзе заявила на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, інформує "Українська правда".

 

"Злочинність зросла на 23%. Я це визнавала і визнаю, ми не приховуємо статистику. Кількість злочинів – близько 60% – це крадіжки майна. Проблема в тому, що наш народ бідніє", – зазначила голова Нацполіції.

 

Друга проблема, за її словами, – "закон Савченко", котрий зараховує один день перебування в СІЗО як два дні відбування покарання у в'язниці. Відтак, найближчим часом на волю вийде 34 тисячі осіб.

 

Третя проблема – мотивація для поліцейських. "Якби ви бачили, в яких умовах працює слідчий, патрульний, "опер", який працює 24 години на добу. Ні комп'ютерів, ні високих зарплат... Професія поліцейського непопулярна, вони себе почувають гірше, ніж у 90-х. У нас немає грошей, немає бюджету, щоб одягнути і взути поліцейських", – поскаржилася Деканоїдзе.

 

При цім, як повідомив перший заступник голови комітету Микола Паламарчук, число важких злочинів порівняно із 2014 роком зросло на 46%.

 

Натомість генеральний прокурор Юрій Луценко констатував збільшення числа вбивств у областях, віддалених від зони АТО. "Вбивства виросли у мирній Закарпатській, Івано-Франківській, Херсонській, Львівській, Київській та інших областях", – сказав Луценко.

 

За словами генпрокурора, від початку 2016 року зареєстровано 410 тисяч кримінальних правопорушень, що на 25% більше ніж торік. На 38% зросла кількість крадіжок, на 40% стало більше грабежів, розбійних нападів – на 30% більше.

 

21.09.2016