Діти, які захворіли на правець, поволі одужують.

 

8-річний хлопчик, який потрапив з правцем у реанімацію в серпні, та 5-річний хлопчик, який опинився в лікарні з тим же діагнозом на початку вересня, вже одужують,повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, інформує Львівська газета.

 

Проте лікарі наразі не можуть сказати, коли випишуть маленьких пацієнтів додому, лікування триває.

 

Як повідомляв Z, 8-річний хлопчик зі Львова потрапив до лікарні наприкінці серпня. В його організм потрапив збудник правця через рану на пальці ноги. Поранився він, гостюючи на селі у родичів.

 

Другий маленький пацієнт, 5-річний хлопчик з Городоцького району, потрапив до лікарні на початку вересня. Він став на іржавий цвях.

 

Обоє пацієнтів, за словами лікарів, не мали щеплень, зокрема і від правця.
Зараз вакцина вже є, тож лікар закликає батьків не наражати дітей на смертельну небезпеку, звернутися у поліклініки й зробити щеплення.

 

Раніше Z інформував, що в Тернопільській області за короткий проміжок часу – 2 тижні – було зафіксовано 4 випадки захворювання на правець, один з них завершився летально.

 

Правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему, викликає тонічні й тетанічні судоми скелетних м’язових волокон, що ведуть до асфіксії. Будь-яке пошкодження шкіри чи слизових оболонок, забруднених спорами анаеробної палички Clostridium tetani може викликати це захворювання, яке у більшості випадків закінчується смертю ураженого. В Україні кількість летальних випадків від правця посідає четверте місце після СНІДу, сказу та мієлоідозу. У світі щорічно від правця гине понад 160 000 людей.

21.09.2016