До кінця жовтня теплокомуненерго мають віддати борги за газ, інакше – тепла може не бути.

 

Станом на вівторок, 20 вересня, на 8 підприємствах комунальної теплоенергетики області склалася незадовільна ситуація з розрахунками за розподіл природного газу перед ПАТ «Львівгаз». З них лише 3 дотримуються графіку погашення заборгованостей, повідомили в департаменті розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

 

Так, ЛКП «Залізничнетеплоенерго», ЛМКП «Львівтеплоенерго», КП «Стебниктеплокомуненерго», КП «Трускавецьтепло», КП «Дрогобичтеплоенерго», КП «Бориславтеплоенерго», КП «Стрийтеплоенерго», КП «Бродитеплоенерго» мають заборгованість перед ПАТ «Львівгаз» на суму 13,4 млн грн.

 

За словами викнувача обов’язків директора департаменту Назарія Романчука, несвоєчасне погашення цієї заборгованості може призвести до нарахування ПАТ «Львівгаз» пені, штрафних санкцій та призвести до відсутності газопостачання на теплопостачальні підприємства.

 

«Між цими теплопостачальними підприємствами та ПАТ «Львівгаз» укладено договори реструктуризації заборгованості за розподіл природного газу терміном до кінця жовтня 2016 року. Проте, КП «Трускавецьтепло», КП «Дрогобичтеплоенерго», КП «Бориславтеплоенерго», КП «Стрийтеплоенерго», КП «Бродитеплоенерго» не в повному обсязі виконують свої зобов’язання за договорами», – розповідає Назарій Романчук.

 

З огляду на це голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка доручив керівникам територій забезпечити дотримання підприємствами-боржниками своїх зобов’язань перед ПАТ «Львівгаз» відповідно до укладених договорів реструктуризації заборгованості.

21.09.2016