Уряд повернув «Укртрансгаз» до «Нафтогазу».

 

Керівництво Кабінету Міністрів на урядовій нараді досягло домовленості про скасування наказу, котрий вносить зміни до статуту НАК “Нафтогаз України” і передає керівництво над "Укртрансгазом" до Міністерства економічного розвитку і торгівлі, – згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, МЕРТ уже ухвалив таке рішення.

 

При тім учасники наради домовилися пришвидшити реформу корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Укртрансгаз", а також сформували робочу групу під керівництвом віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона. До складу групи увійдуть представники низки міністерств, "Нафтогазу", "Укртрансгазу", а також міжнародних організацій. Команда має напрацювати конкретні кроки для реструктуризації (анбандлінґу) "Нафтогазу" і підвищення ефективності управління НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Укртрансгаз".

 

Прикметно, що в нараді брали участь, окрім урядовців та "газівників", і посол США в Україні Марі Йованович, представники Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку.

 

"Ми дуже задоволені, що у цій ситуації вдалося досягти консенсусу щодо спільної мети у трансформації корпоративного управління "Нафтогазом" та щодо прискорення кроків, необхідних для підготовки його анбандлінґу. Це одна з найбільш важливих реформ в Україні і наріжний камінь стратегії ЄБРР. Я особливо задоволений рівнем відкритості та взаємодії, який ми зараз встановили", – прокоментував керівний директор ЄБРР у Східній Європі і Кавказу Френсіс Маліж.

 

19.09.2016