Кубів призупинив наказ про відокремлення «Укртрансгазу» від «Нафтогазу».

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі призупинило рішення про зміну статуту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", яке передбачає виведення державної компанії "Укртрансгаз" з управління холдинґу.

 

Про це йдеться у повідомленні міністерства на офіційній сторінці у twitter.

 

"У зв'язку з широким резонансом рішення про "Укртрансгаз" мною як міністром вже призупинено", – зазначив міністр Степан Кубів.

 

Сьогодні відбудеться нарада за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо реорганізації НАК.

 

"Я готовий визнати, що при прийнятті рішення ми не провели належних консультацій – це технічний і, деякою мірою, політичний момент. У зв'язку з цим, рішення мною, як міністром, призупинено. Сьогодні у прем'єра відбудеться нарада за участю всіх зацікавлених сторін, і ми будемо обговорювати наші дії по суті і за формою. Але я хочу наголосити, що ми підемо шляхом створення незалежного управління в "Нафтогазі" та інших компаніях, пов'язаних з видобутком і транспортуванням газу", – заявив Кубів, згідно з повідомленням УНІАН.

 

Зміни до статуту НАК "Нафтогаз України" запровадили 16 вересня. У відповідь "Нафтогаз" заявив, що зміна ініціативи міністерства ставить під загрозу отримання 500 млн дол. від Світового банку кредиту на закупівлю природного газу, а також ставить під ризик розгляд позову проти РФ у Стокгольмському арбітражі. ЄБРР розкритикував перехід "Укртрансгазу" під прямий контроль міністерства.

 

 

19.09.2016