Містяни подали 265 проектівна конкурс в рамках бюджету участі.

 

У Львові завершили прийом проектів від мешканців, які пропонують реалізувати коштом міста у рамках громадського бюджету. Загалом зареєстровано 265 пропозицій, найбільше – 70 – у напрямку молоді, розповів виконувач обов’язків начальника управління ІТ Львівської міської ради Іван Коржов, повідомили в прес-службі ЛМР.

 

«Висловлюємо подяку працівникам ЦНАПу, які вчора до 21.00 год приймали паперові версії проектів. Останній проект в електронній формі було подано о 23.52 год! Зараз проекти проходять модерацію і після цього будуть розподілені за профільними виконавчими органами для проведення аналізу», – зазначили в міськраді.

 

За словами Івана Коржова, опрацьовуватимуть подані проекти до листопада. Далі, з 1 до 15 листопада, триватиме голосування, результати якого відображатимуть он-лайн. Переможців проектів виберуть до 1 грудня. Їхня кількість залежатиме від вартості вибраних проектів.

 

Як повідомляв Z, положення про громадський бюджет (або бюджет участі чи партисипативний бюджет) затверджене на сесії міської ради у червні. Львів матиме найбільший громадський бюджет серед міст України – щонайменше 16 млн грн.

 

Подавати свої проекти на конкурс могли громадяни, яким виповнилось 16 років, однак не лише львів’яни, а й люди, які тут працюють або навчаються, мають нерухомість чи народилися у Львові. Зокрема, до розгляду приймають проекти двох видів: малі – районного значення, вартістю від 20 до 200 тис грн, та великі – міського значення, вартістю від 200 тис. грн до 3 млн грн. Впродовж року одна людина зможе подати максимум 2 проекти – один великий та один малий. Проекти-переможці реалізовуватимуть уже наступного року.

16.09.2016