Під міською радою розбивають табір протестувальники.

 

Сьогодні, 15 вересня, у Львівській міській раді розпочалось перше після канікул засідання сесії. Воно супроводжується низкою пікетів – приватних перевізників, учасників АТО та мешканців Малехова, Грибович і Дублян.

 

Протестувальники розбивають наметовий табір і кажуть, що їхня акція буде безстроковою – триватиме доти, доки міська влада не запрацює, інформує Львівський портал.

 

Мешканці Малехова, Грибович та Дублян вимагають від депутатів погодитися із рішеннями сільських та міської рад цих населених пунктів і закрити назавжди Грибовицький сміттєвий полігон.

 

«Ми тут зібралися, бо хочемо, щоб сесія Львівської міської ради закрила своїм рішенням Грибовицьке сміттєзвалище. Тут зібралася громада, члени ініціативної групи, яка була створена з громад Малехова, Грибович і міста Дублян. Ми висунули свої вимоги для того, щоб закрити сміттєзвалище, оприлюднити на сайті ЛМР проект рекультивації, провести громадські обговорення цього проекту і нарешті  почати проект рекультивації, що мав стартувати у 2014 роц», – розповів депутат міської ради Дублян Ігор Іванюк.

 

Як повідомляв Z, у серпні міська рада просила в цих громад земельну ділянку, аби підготувати Грибовицьке сміттєзвалище до рекультивації, проте отримала відмову. Окрім того, місцеві мешканці перекривали з акціями протесту дорогу та заявили, що не дозволять укріплювати полігон сміттєвим каменем.

 

Приватні перевізники ж погрожують місту повним транспортом колапсом, якщо не буде вирішено питання пільгових перевезень та інші, інформує Гал-Інфо.

 

«Якщо нас не почують, то продовжиться страйк, і тоді ми заблокуємо рух у Львові. Це буде повний транспортний коллапс», - сказав один з перевізників.

 

Бійці АТО зібралися під стінами Ратуші з вимогою виділити їм землі у межах міста. Вони зазначають, що заяви про те, що у Львові немає вільної землі – це відмовки.

 

«У нас у Львові є проблема – це єдине місто в Україні, що не виділило жодної земельної ділянки учасникам АТО. Єдина – це під будівництво на Під Голоском, але вона непридатна, там є кооперативи. Сьогодні ми прийшли масово донести це питання і висунули вимоги, щоб негайно  були вжиті заходи для початку видачі землі учасникам АТО», –  розповів начальник штабу цивільного корпусу «Азов Львівщини» Святослав Сірий.

 

Тим часом у прес-службі Львівської міської ради повідомили, що міський голова Львова Андрій Садовий не зміг взяти участь у початку засідання сесії, оскільки брав участь у відкритті Форуму видавців, що стартував сьогодні у Львові.

15.09.2016