Борис Джонсон назвав Україну одним зі своїх пріоритетів.

 

Державний секретар Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борис Джонсон заявив, що Україна є одним з пріоритетів у його діяльності.

 

Такий комплімент він висловив на своїй зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві.

 

Джонсон наголосив: не випадково, що Україна стала однією з перших, котру він відвідує на дипломатичній посаді.

 

 

"Україна є жертвою неприйнятної агресії. Ми на 100 % є рішучими у здійсненні тиску на Росію", – запевнив Джонсон, згідно з повідомленням прес-служби президента. При цім він підкреслив, що Велика Британія "повністю налаштована на підтримку санкцій проти агресора", тобто Російської Федерації.

 

Президент України висловив вдячність Великій Британії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності, високо оцінив її внесок у тренування Збройних сил України і висловив сподівання на продовження та поглиблення співпраці. Співрозмовники також обговорили питання продовження британської фінансової та експертної допомоги у впровадженні реформ, у тому числі у сфері боротьби з корупцією. Йшлося, зокрема, про співпрацю британських антикорупційних органів з НАБУ та ГПУ.

 

Зустріч Джонсона з міністром закордонних справ Павлом Клімкіном була присвячена значною мірою мінським домовленостям.

 

"Говорили про те, що треба відстоювати мінський процес. І від росіян залежить дуже серйозний поступ. Але я маю сказати, що це залежить від всіх сторін, і ми будемо робити якомога більше зусиль, щоб цей процес відбувався", – заявив голова МЗС Великої Британії, згідно з повідомленням УНІАН.

 

Натомість міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання разом із Борисом Джонсоном надати динаміки Будапештському меморандумому. "Я дуже вдячний Борису за послідовну позицію щодо необхідності дотримання зобов‘язань в контексті Будапештського меморандуму. Я дуже сподіваюся, що ми разом зможемо надати цьому формату особливої динаміки", – сказав Клімкін.

 

15.09.2016