ГПУ допитала Предстоятеля УПЦ (МП) у справі нардепа Новинського.

 

Генеральна прокуратура України допитала Предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія у справі про спробу вчинення "перевороту" в Церкві та незаконне позбавлення волі помічника екс-предстоятеля УПЦ (МП) Володимира (Сабодана) – митрополита Олександра Драбинка.

 

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю на "24 каналі".

 

Зі слів Луценка, у справі зібрали чимало доказів і допитали багато свідків. "Драбинко вказує на моменти, які можуть змінити процесуальний статус свідка народного депутата Новинського", – зазначив генпрокурор.

 

Луценко поінформував, що до спроби "перевороту" в Церкві долучився Віктор Янукович. "Згідно з даними слідства, саме Янукович дав наказ колишньому міністру внутрішніх справ Захарченку позбавити волі і блаженнішого Володимира, і митрополита Драбинка з метою примусити покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату скласти свої повноваження на користь наближеної особи до Януковича", – цитує аґенція УНІАН.

 

"Ми точно бачимо підстави притягнути до відповідальності і в цьому епізоді колишнього президента України Віктора Януковича, який доцарювався до того. що вирішив керувати не тільки Конституційним Судом, не тільки парламентом, Кабміном і олігархами, але ще і Українською Православною Церквою Московського Патріархату", – додав Луценко.

 

Нагадаємо, правоохоронці провадять наразі й іншу справу щодо Новинського – за фактом погроз Драбинкові.

 

14.09.2016