Проїзд для школярів подорожчав, бо перевізники бідні.

 

Ще на початку літа виконавчий комітет Тернопільської міськради ухвалив рішення про зростання тарифу на проїзд в маршрутних автобусах для школярів з 1,5 грн до 2 грн. Зараз, коли батьки почали висловлювати обурення, у міськраді пояснили причину здорожчання, пише видання За Збручем.

 

Батьки кажуть, що, при всій повазі до літніх людей, не розуміють, чому ті їздять в автобусах безкоштовно, а дітям підвищують вартість проїзду.

 

В управлінні транспорту, комунікацій та зв’язку пояснили, що в бюджеті додаткових коштів на перевезення дітей немає.

 

«Відповідне рішення було прийняте, оскільки перевізник немає фінансової змоги возити цю категорію населення за 1,5 грн. Відтак, перевізник у режимі маршрутного таксі перевозить учнів загальноосвітніх шкіл при пред’явленні посвідчення за 50% від вартості проїзду або не менше двох гривень. Оскільки фіксувати 50% йому було не вигідно, бо перевізник розраховував, що будуть підвищуватися тарифи. Різницю вартості квитка змушений компенсувати сам перевізник. Оскільки додаткові кошти з бюджету на перевезення дітей не передбачені», – сказав начальник управління Ігор Мединський.

 

Окрім того, в міськраді нагадали, що перевізник не має права вигнати дитину з автобусу, якщо вона немає грошей на проїзд. За таке порушення водіїв чекає серйозна відповідальність.

 

Як повідомляв Z, у Львові виконавчий комітет міськради влітку ухвалив рішення про пільговий проїзд для школярів у будні дні. Діти замість 4 грн мають платити 2 грн.

14.09.2016