Новим прем'єром Вірменії став топ-менеджер «Газпрому» Карен Карапетян.

Відповідний указ підписав у вівторок, 13 вересня, вірменський президент Серж Саргсян.

 

 

Як повідомив вірменський інформаційний портал NEWS.am з покликом на прес-службу глави держави, Саргсян пояснив це призначення «наміром провести в країні політичні реформи». А Карапетян, за словами президента мав би стати «символом цих реформ».

 

53-річний Карапетян навчався на факультеті прикладної математики Єреванського державного університету. 2010 року захистив докторську дисертацію. Карапетян є автором 32 наукових робіт.

 

У радянські часи та на початках вірменської незалежності він працював на керівних посадах у державних установах і міністерствах.  2001 року його було призначено заступником міністра енергетики Вірменії.

 

17 грудня 2010 року Рада старійшин Єревану обрала Карапетяна мером столиці Вірменії. Проте на цій посаді він пропрацював лише до 28 жовтня 2011 року, оскільки отримав заманливу пропозицію від російського «Газпрому» стати першим віце-президентом ВАТ «Газпромбанк».

 

У листопаді 2012 року він став заступником генерального директора зі стратегії та розвитку ТОВ «Газпром межрегионгаз» – дочірньої компанії «Газпрому». З 2015 року Карапетяна  також працював за сумісництвом на посаді заступника генерального директора з міжнародних проектів ТОВ «Газпром энергохолдинг».

 

Нагадаємо, що минулого тижня попередній керівник уряду Вірменії Овік Абрамян написав заяву про відставку. Відомо, що він має намір очолити передвиборчий штаб Республіканської партії на парламентських виборах 2017 року. У період урядування Абрамяна в Єревані відбулося кілька гучних антиурядових акцій протесту, які закінчилися сутичками з поліцією.

13.09.2016