Дніпро відмовилось від львівського сміття, а в Миколаєві його блокують депутати.

 

Дніпро завершує приймати на свій полігон в Діївці тверді побутові відходи зі Львова, термін дії домовленості спливає у вівторок, 13 вересня, повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, інформує Радіо Свобода.

 

За словами Михайла Лисенка, договір на утилізацію львівського сміття на полігоні КП «Еко-Дніпро» був укладений лише на липень-серпень 2016 року: місто погодилося прийняти 9 тисяч тонн відходів, наразі завезено майже 8,8 тисяч тонн.

 

«Це був тимчасовий вимушений захід. Таке розпорядження було видане Кабінетом Міністрів України усім областям, включно з містом Київ», – заявив чиновник.

 

Він не уточнив, яку суму отримало місто від утилізації сміття з іншого регіону.

 

Водночас у понеділок у комунальному підприємстві «Еко-Дніпро», яке є балансоутримувачем сміттєвого полігону міста, заявили, що інформація про домовленості щодо утилізацію сміття зі Львова є конфіденційною.

 

«Договори на надання послуг розміщення та захоронення твердих побутових відходів, укладені між КП« Еко Дніпро» і львівськими підприємствами, а також документи, які свідчать про проходження коштів за ці послуги, кожна сторона повинна зберігати як конфіденційну інформацію», – заявили на підприємстві.

 

Учора, напередодні повідомлення міської влади, невдоволені жителі околиці Дніпра, Діївки, перекривали трасу на Кривий Ріг, протестуючи проти використання сміттєзвалища поблизу їхнього мікрорайону для утилізації побутових відходів зі Львова. Акція була ініційована будинковими комітетами мікрорайону, у ній брало участь понад сто мешканців. Окрім припинення звезення на полігон комунального підприємства «Еко-Дніпро» немісцевого сміття, жителі також вимагали закриття самого полігону, який, за їхніми словами, негативно впливає на довкілля й стан здоров’я людей, адже розташований менш ніж за 500 метрів від житла.

 

Як повідомляв Z, учора про прийом львівського сміття на свій полігон повідомили в Миколаєві. Вже сьогодні зранку місцеві депутати заблокували заїзд на сміттєзвалище для 4 львівських сміттєвозів. Вони перекрили дорогу, а на згадку про розпорядження міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича про угоду на прийом сміттяне відреагували.

 

За нформацією місцевого видання "Новости N", до обранців-протестувальників телефонував сам Олександр Сєнкевич з проханням пропустити машини, проте отримав відмову.

 

Раніше повідомлялось, що влада міста погодилась приймати 4-5 сміттєвозів на добу, тобто до 200 кубометрів львівських відходів.

 

Тим часом у Львові вже 5-й день сміття з баків майже не забирають, вони стоять переповнені. А перевізники ТПВ кажуть, що просто не мають куди вивозити відходи.

 

 

13.09.2016