Прем'єр-міністр Вірменії написав заяву про відставку.

Після закінчення засідання уряду в четвер, 8 вересня, Овік Абраамян заявив про свій твердий намір скласти повноваження керівника кабінету.

 

 

«Вірменське суспільство поки що зберігає поляризацію, викликану внутрішніми і зовнішніми завданнями. Разом з тим, держава гордо підтримує 25-річну незалежність, протистоячи зовнішнім загрозам, вирішуючи внутрішні завдання. Однак державі все ще притаманні проблем перехідної економіки. І можна дати можливість вирішити ці завдання новому уряду», – процитував слова Абрамяна вірменський інформаційний портал News.am.

 

Видання з покликом на інформацію від свого джерела  в уряді Вірменії повідомляє, що Абрамян має намір очолити передвиборчий штаб Республіканської партії на парламентських виборах 2017 року. За даними того самого джерела, очікується також відставка міністра закордонних справ Едварда Налбандяна.

 

Як найімовірнішого наступника Овіка Абрамяна в експертному середовищі обговорюють кандидатуру Карена Карапетяна – колишнього мера Єревана і колишнього голови ЗАТ «АрмРосгазпром». Пізніше Карапетян обійняв посаду заступника генерального директора зі стратегії та розвитку ТОВ «Газпром-Межрегионгаз». А новим міністром закордонних справ, за прогнозами експертів, мабуть, стане керівник апарату президента Віген Саркісян.

 

Нагадаємо, що Овік Абрамян обіймав посаду прем'єр-міністра Вірменії з 13 квітня 2014 року. Він заступив на цій посаді Тиґрана Саркісяна, який нині є головою Євразійської економічної комісії. В період урядування Абрамяна в Єревані відбулося кілька гучних антиурядових акцій протесту, які закінчилися сутичками з поліцією.

08.09.2016