Зі Львова до Чернівців потяг їхатиме 2,2 год.: Мінінфраструктури анонсує запуск швидкісних електропоїздів.

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що планується до реалізації проект електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці. Про це урядовець написав на своїй сторінці у мережі Facebook з нагоди 150-річчя від дня запуску першого потяга на цій лінії.

 

Міністр вважає, що Буковина і Прикарпаття перебувають у транспортній ізоляції.

 

«Реалізація цього проекту дозволить не лише забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити в інші частини країни, але й дозволить відкрити заново туристичний потенціал Буковини та Прикарпаття і стимулювати залучення сюди інвестицій. У свою чергу, це призведе не лише до появи нових робочих місць у регіоні, але й до зростання рівня добробуту його жителів.

 

Обговоримо спільно з СЕО УЗ можливість розпочати роботи із електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського взірця.

 

Швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців – за 2 години 20 хвилин», – написав Володимир Омелян.

 

Він зазначив, що це має бути перший партнерський проект між урядом та оновленою Укрзалізницею і реалізовуватись за безпосередньої підтримки держави.

 

«Впевнений, що до реалізації цього проекту із задоволенням приєднаються і міжнародні фінансові установи, які нам допомагають в пріоритетних інфраструктурних проектах.

 

Тож за декілька років, проблема транспортної ізольованості Буковини і Прикарпаття може бути вирішена, а регіон отримає новий стимул для економічного зростання та збільшення рівня добробуту його жителів», – додав міністр.

 

Він зазначив, що вже звернувся з цим питанням до керівника Укрзалізниці Войцеха Бальчуна та до міських голів Львова, Івано-Франківська й Чернівців.

 

Як повідомляв Z, Володимир Омелян також анонсував початок будівництва євромаґістралі Львів-Херсон.

08.09.2016