Міськрада виклала у вільний доступ усі ухвали сесії за час Незалежності.

 

У Львівській міській раді оцифрували усі ухвали сесій з 1990 року. Відтепер 17 108 ухвал ЛМРтдоступні для громадян на Інформаційному порталі депутатів, розповів секретар міськради Анатолій Забарило, передає Гал-Інфо.

 

«Львів став першим містом, яке розмістило у вільному доступі усі ухвали. Фактично в цьому напрямку також активно працює Тернопіль, але повної інформації у них ще немає», - сказав Анатолій Забарило.

 

Виконувач обов’язків начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський додав, що оцифровані не лише тексти ухвал, але й додатки до них. Робота почалась ще 2007-го року.

 

«В результаті клопіткої праці було оцифровано і оприлюднено 3 361 ухвалу (1990-2002 роки), які зберігалися в архіві. На сайті є знакові ухвали, які добре передають дух тих буремних часів і проблеми, з якими зіштовхувалося місто, засвідчують прагнення львів’ян до незалежності України», - сказав він.

 

Юрій Лукашевський, передає Zaxid.net, також додав, що оцифрували, зокрема, одне з перших рішень депутатів тоді ще 21-го скликання міськради народних депутатів від 3 квітня 1990 року, яким ЛМР відкрито підтримала незалежність України.

 

«Це дійсно був мужній крок депутатів. І це одна із причин, чому потрібно було дати львів’янам можливість ознайомитись з такими документами», – додав він.

07.09.2016