Держфінмоніторинг: Янукович із оточенням розікрали 200 млрд. грн.

 

Державна служба фінансового моніторингу України підготувала і направила в правоохоронні органи 461 матеріал у розслідуваннях фактів відмивання коштів екс-президентом України Віктором Януковичем і наближеними до нього особами.

 

Сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, за цими матеріалами складає 199,4 млрд грн., йдеться у звіті на офіційній інтернет-сторінці Держфінмоніторингу.

 

За час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд. дол. США.

 

Держфінмоніторинг відзвітував і про пошук та блокування активів колишніх високопосадовців за кордоном. Так, підрозділами фінансових розвідок інших країн повідомлено про замороження активів колишніх високопосадовців та пов’язаних з ними осіб на загальну суму в 107,2 млн. дол. США, 15,9 млн. євро та 135,0 млн. швейцарських франків, зокрема в Австрії, Великобританії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах.

 

06.09.2016