Чубаров закликав бойкотувати російські вибори у Криму.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав мешканців Криму бойкотувати вибори до нижньої палати російського парламенту (Госдуми), заплановані на 18 вересня.

 

Такий заклик він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

 

"Усіх громадян, котрі досягли виборчого віку і мешкають у Криму, закликаємо бойкотувати організовані окупантами «вибори»", – звернувся Чубаров.

 

Зі слів лідера Меджлісу, кремлівські правителі, "усвідомлюючи невідворотність покарання за скоєні ними злочини", намагаються втягнути громадян України в спільники для нових злочинів. "Участь мешканців Криму у виборах депутатів Госдуми РФ, незаконно організованих Росією на 18 вересня 2016 року на території тимчасово окупованого Криму, за задумом російських окупантів, дозволить їм стверджувати, що «кримці знову підтвердили свій вибір»", – певен Чубаров.

 

Голова Меджлісу закликав всіх, "хто встиг «вляпатися» у виборчі комісії", покинути електоральні органи, адже в майбутньому можуть виникнути "неприємні ситуації", які випливають з українського законодавства та логіки міжнародних санкцій. "У Росії, країні-окупанті, нема чинних правових норм, щоб притягати до відповідальності громадянина, що бойкотує вибори", – наголосив Чубаров.

 

06.09.2016