Порошенко доручив розслідувати напад на "Інтер", але виступив проти пропаґанди РФ.

 

Президент України Петро Порошенко доручив генеральному прокурору взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня, під особистий контроль, а міністрові внутрішніх справ – докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні.

 

Про це йшлося на нараді Порошенка з керівниками правоохоронних відомств у зв'язку з підпалом офісу телеканалу "Інтер", інформує прес-служба АП.

 

"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства", – сказав Порошенко. "Неприпустимо, щоб хтось вривався [до будівель], підпалював – я впевнений в тому, що це не має жодного відношення до патріотів", – додав голова держави.

 

Президент наголосив, що дії того чи іншого засобу масової інформації слід оцінювати в рамках закону.

 

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", – вважає президент.

 

05.09.2016