Поліція відкрила карну справу за фактом нападу на офіс "Інтера".

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що підпал будівлі компанії "Національні інформаційні системи" (готує інформаційний продукт для телеканалу "Інтер") було скоєно під час акції протесту, організованої колишніми бійцями 30-ї бригади Збройних сил України.

 

Про це Аваков заявив в інтерв'ю телеканалу "1+1".

 

"Там з'явилася група людей, одягнених у камуфляж і з відкритими обличчями, які розгонули плакати, котрі протестували проти проросійської позиції телеканалу "Інтер". І через певний час виникла сутичка охорони каналу з протестувальниками із плакатами – результатом сутички було задимлення, а опісля виник вогонь на другому поверсі", – розповів Аваков.

 

Станом на вечір поліція затримала для проведення слідчих дій шістьох осіб. Наразі їхній статус невідомий.

 

Аваков додав: двох осіб госпіталізували через отруєння випарами горіння; ще одну особу (протестувальника) – з травмами.

 

Державна служба надзвичайних ситуацій установила, що пожежа спалахнула "внаслідок занесення стороннього джерела запалювання". Спершу "стороннє джерело" спровокувало пожежу на першому поверсі, а невдовзі – на другому.

 

Директор компанії "Національні інформаційні системи" звинуватив владу в тому, що вона уможливила напад. "На тлі неодноразових погроз у бік каналу влада не діяла... Багаторазові звернення до силових структур, прокуратури, Кабінету міністрів, Адміністрації президента ні до чого не призвели. Понад те! Високопосадовці в міністерських кріслах ледь не відкрито закликали до насильницьких дій як щодо працівників каналу, так і самого виробничого комплексу", – написав Олександр Пилипець на своїй сторінці у Facebook.

 

05.09.2016