Новинського допитали через погрози митрополитові УПЦ МП.

 

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський відбув слідчі дії у прокуратурі через конфлікт із митрополитом Української православної церкви (Московського патріархату) Олександром Драбинком.

 

"У нас була очна ставка з Олександром Драбинком. Після спілкування слідчий подякував за співпрацю та плідну роботу. Ми йому подякували за професіоналізм і розійшлися", – розповів Новинський на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, наприкінці червня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Драбинко написав у поліцію заяву про злочин, в котрій звинуватив Новинського у погрозах фізичної розправи: "23.06.2016 близько 14:30, перебуваючи біля Корецького Свято-Троїцького жіночого ставропігійського монастиря, нецензурно образив мене, намагався (провокував) бійку та погрожував фізичною розправою".

 

Новинський запевняє, що не бив Драбинка: "Це брехня. Навіть сам Драбинко не стверджує, що я його побив". Нардеп заперечує наявність у нього конфлікту з митрополитом – "це він хоче видати все так, наче в мене з ним конфлікт".

 

Окрім того, нардеп образився на журналістів, котрі написали, що прокуратура готує до Верховної Ради подання про позбавлення його депутатського імунітету. "Справ щодо мене, за котрими мені можна б було висунути звинувачення, не існує", – зазначив Новинський.

 

02.09.2016