Більша частина сміття зі Львова вивозиться за межі області, зокрема у Дніпро та Одесу.

 

Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, інформує ЗІК.

 

«Дві третини львівського сміття вивозиться у Рівне, Дніпро (за 1 тис. км) та Одесу (за 800 кілометрів), одна третина – на полігони Львівської області», – повідомив очільник області.

 

Як повідомляв Z, після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі відходи вивозили в Луцьк, Житомир, Коломию, Калуш, а найбільше – у Київ, на сміттєспалювальний завод «Енергія». Проте столичне підприємство з 1 серпня закрили на реконструкцію, а інші обласні центри під тиском містян відмовились приймати сміття зі Львова.

 

Зазначимо, щодня Львів продукує 650-750 тонн твердих побутових відходів.

 

Олег Синютка каже, що полігони області не витримують навантаження.

 

«Це вже останні краплі, тому що таких обсягів не готові сприймати сміттєзвалища районів», – зазначив він.

 

Водночас ані міський голова Львова Андрій Садовий, ані керівник комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефанишин не розголошують, куди мандрують відходи зі Львова.

 

«Я не скажу вам, куди вивозиться сміття, бо, якщо я це зроблю, то вже завтра, може, й сьогодні, там будуть бритоголові хлопчики, які не пускатимуть машину», – заявляв міський голова.

 

Разом з тим, щодо земельних ділянок під новий сміттєпереробний комплекс для Львова немає жодної конкретної інформації.

 

«Ми дали офіційну пропозицію щодо 8 земельних ділянок, жодної відповіді від міста не надійшло», – сказав Олег Синютка.

 

А в міській раді раніше заявляли, що ведуть переговори з територіальними громадами, але не хочуть говорити з якими, аби, знову ж таки, не виникло провокацій.

 

Усі чиновники заперечують, що сміття і надалі потайки вивозять на Грибовицьке сміттєзвалище, де після кількаденної пожежі 30 травня стався обвал сміття, під яким загинули четверо людей.

 

 

02.09.2016